1. Forsikre deg om at du følger kravene til brannsikring
Hytter og fritidsboliger har krav til røykvarslere på samme måte som boliger. Det betyr at du må ha minimum 1 røykvarsler per etasje. I tillegg må de plasseres riktig. Les om krav til brannsikring av hytta her. Sjekk også på DSB at røykvarslerne dine ikke har «gått ut på dato».
2. Ingen WiFi?
Velg et system som har mulighet for 4G-kommunikasjon. Ikke alle hytter har internett, og da er du avhengig av en sentralenhet som kommuniserer på mobilnettet. Velger du Elotec Ajax trenger du kun et data-SIM for full kontroll 24/7.
3. Skaff deg røykvarslere med ekstra trygghet mot ulmebrann
Vi anbefaler røykvarslere med kullos-sensor på alle soverom. De varsler brann på halvparten av tiden av vanlige optiske røykvarslere. Kullos er luktfri, usynlig og svært giftig, og kan utvikles av fyring med dårlig trekk. Andre typiske årsaker til ulmebrann er branner som starter i telefonladere og annen småelektronikk.
4. Ikke glem å sikre deg mot vannskader
Mange tenker først og fremst på brann og innbrudd når de skal sikre hytta, men vannlekkasje skjer mye oftere. Med en liten og diskre vannalarm under kjøkkenbenken, rørskjøter og vaskemaskin får du beskjed via app når første dråpe treffer. Da unngår du en kostbar overraskelse når du låser deg inn på hytta etter å ha vært borte en stund.
5. Hold øye med hytta når du ikke er der
Med enheter som bevegelsesdetektorer og kamera inne og ute har du full oversikt via telefonen din når du er langt unna. Det gir trygghet mot uvedkommende besøk. I tillegg er det veldig kjekt å kunne sjekke snøforhold på vinterstid, om taket trenger måking, og andre vedlikeholdsbehov.
6. Velg et smart alarmsystem med appstyring
Er du lei av å komme til kald hytte? Elotec Ajax kan skru på/av varmeovnen og annen elektronikk hjemmefra. Appen gir deg umiddelbart varsel ved en hendelse på hytta, og med flere smarthusfunksjoner kan du sjekke temperaturen i hytta, batteristatus på enhetene, og få beskjed ved strømbrudd. Du styrer selvsagt alarmen både på hytta og hjemme fra samme app.
7. Føl deg trygg alene på hytta og ute i naturen
Liker du å være alene på hytta? Sørg for å velge et system med panikkalarm. Det betyr at du enkelt kan sende kartposisjonen din til familiemedlemmer eller de du ønsker skal blir varslet hvis du trenger hjelp. Panikkalarmen fungerer både i og utenfor hytta.
8. Unngå dyr månedsleie, det lønner seg å eie alarmen din
Sjekk om pristilbudet du får på alarm inneholder dyr månedsleie og krav om avtale med alarmselskap. Elotec Ajax gir deg valgfrihet. Kjøp de enhetene du trenger, ingen månedlige kostnader.
9. Ikke bli lurt
Pass deg for alarmselgere på telefonen som kommer med lokketilbud. Ofte gis det ikke tilstrekkelig sikring for boligen. Tilleggsutstyr sender prisen til himmels. Be derfor alltid om en prisliste på forhånd og planlegg hva du trenger.
10. Snakk med din lokale elektriker for gode råd og riktig installering
Elektrikeren gir deg veiledningen du trenger om riktige produkter og korrekt plassering av enheter for akkurat din hytte. Montering av alarmsystem må alltid utføres av fagfolk som kan regelverk og kan stille garanti for utstyret ditt.