Lys påvirker arbeidsmiljøet, arbeidsytelsen og velvære. Dårlig belysning i arbeidslokalet er ikke bare et irritasjonsmoment for dine ansatte. Det kan også føre til helseplager som såre øyne og hodepine, gi belastningsskader og påvirke konsentrasjonen negativt.

God og riktig kontorbelysning er derfor en svært rimelig investering i det lange løp.

– Vi er virkelig fornøyde

Det er dessverre mange som opplever dårlige lysforhold på arbeidsplassen. Det kan ha vært dårlige løsninger fra starten av eller bruksendringer som gjør at lysforholdene ikke er optimale.

 

Tidligere hadde vi to takhengte lysarmaturer over to av pultene. De var rimelig utdaterte og hvor kun en av to fungerte, forteller sponsorkoordinator i Norges Friidrettsforbund, Ingrid Rødbotten Varden.

Et samarbeid mellom EL-PROFFEN-elektrikere og fagansvarlig for belysning i Betek, Torfinn Klungland, gjorde at kontorlokalet fikk den oppgraderingen som var nødvendig. De ansatte ble svært fornøyde med resultatet.

Vi er virkelig fornøyde nå. Lysforholdene har virkelig blir forbedret, forteller Rødbotten Varden.

Nye installasjoner:
  • Nedhengte IKON over de fire kontorpultene
  • Utstilling omkranset av LED-striper
  • AXIS Spot: to som lyser opp utstillingen og to som belyser planter
  • Nedhengt pendel fra Nordlux over loungebordet
Før etter bilde

Belysningen i et kontorlokale har mye å si for de ansatte. Her ser dere før og etter bilde av kontorlokalet.

Riktig belysning etter behov

Hvilken belysning som velges er ut fra behovet på den aktuelle arbeidsplassen. Gode synsforhold krever riktig lyskilder og riktig plassering av lyskildene.

Det er viktig å tenke fleksibel og behagelig belysning. Vi har brukt våre nedhengte IKON som passer bra på en arbeidsplass. Det er lyssterk armatur som er meget lite blendene. Med opp-lyset i taket er disse med på å lage hovedbelysningen i rommet og de kan dimmes med DALI, forteller Torfinn Klungland.

[ep-galleri id=Friidrettsforbundetskontorlokale]

Regler for belysning på arbeidsplassen

Visste du at det finnes regelverk for belysning i arbeidslokaler og på arbeidsplassen? På Arbeidstilsynets nettside kan du lese mer om hvilke krav det stilles til belysning på arbeidsplassen.

Ta kontakt med din nærmeste EL-PROFFEN-elektriker og få riktig belysning på arbeidsplassen din.