Nå trenger du ikke velge bort komforten.

Fra klokken 07 til 09 og fra klokken 17 til 19 er strømprisene høyest. Mellom klokken 22 og 07 er strømmen billigst. Det viktigste er derfor å tenke på når på døgnet du bruker strøm. Da spesielt når det kommer til oppvarming av boligen da den største delen av strømforbruket går til akkurat det.

Ergo den beste måten å spare strøm på handler om hvordan du styre varmen til hvilken tid.

Se video med Klaus Sonstad og EL-PROFFEN-elektriker William:

 

For at det ikke skal bli ekstra jobb for deg, å skru ned og opp temperaturen, har ELKO Smart geniale løsninger. Med automatiske innstillinger går det som en drøm.

Smarthussystem

Med ELKO Smart kan du sette inn ulike automasjoner som snakker med blant annet oppvarmingen i boligen din. Hos Klaus Sonstad er det i dette tilfellet montert Nexans Milliclick.

Inne på automasjoner har vi satt inn “nattsenk”. Det går helt automatisk så du slipper å tenke på det. Den senker temperaturen i hele huset som gjør at man sparer strøm, forteller EL-PROFFEN-elektriker William og legger til:

For det er ikke noe poeng å ha full guffe på oppvarmingen når alle ligger og sover uansett.

Du kan selv velge hvor mange grader temperaturen skal senkes. Dette kan du forandre inne på automasjonens innstillinger etter hvert som behov og ønsker eventuelt måtte forandres.

Nexans Milliclick

Det er Nexans Milliclick som er montert hos Klaus Sonstad.

– Tar tid før gulvvarme blir kaldt

Selv om du sparer penger på å senke temperaturen om natten, er det derimot ikke dette tidspunktet strømmen er dyrest.

– Vi har også lagt til varmesenking på ettermiddagen. Fordi, når Klaus, når er strømmen dyrest? spør William.

– På ettermiddagen, svarer Klaus.

Du tenker kanskje det høres rart ut å senke temperaturen når du er hjemme og vil ha det godt og varmt.

William viser Klaus hvordan han skal lage automasjoner i ELKO Smart sin app.

Saken er at det tar litt tid før gulvvarme blir kaldt og med de riktige automasjonene vil du ikke merker at temperaturen i gulvet senkes. Du vil altså spare penger på å senke varmen, uten at du opplever en stor temperaturforskjell i rommet.

Her kan du også lese mer om generelle tips til hvordan du kan spare strøm.

TIPS

Det er flere diskusjoner om man faktisk sparer strøm på nattsenking og senking på ettermiddagen. Det er fordi elektrisk oppvarming trenger litt ekstra energi da den øker temperaturen igjen.

Stiller du inn automasjonen slik at det skal være godt og varmt når du står opp klokken 08, så kan du risikere at vinningen gå opp i spinningen. Hvis du derimot stiller inn temperaturen slik at den øker før klokken 07, vil du unngå at den ekstra energimengden kommer i løpet av den dyreste perioden om morgenen.

Med ELKO Smart kan du legge inn både ulike stemninger og automasjoner.

Det samme gjelder på ettermiddagen. Stiller du inn slik at temperaturen senkes gjennom den dyreste perioden på ettermiddagen og så opp igjen når strømmen er billigere, er det gode muligheter for å spare penger her også.

Som William nevnte tidligere. Stiller du inn automasjoner på ELKO Smart skjer det automatisk. Da trenger du ikke stå opp klokken 05 for å sette på varmen.

Ta kontakt med din nærmeste EL-PROFFEN-elektriker og få smarthussystem installert hos deg.